Snurkbeugel tegen snurken en slaapapneu

12
Sorteren op:

 

Snurkbeugel om snurken te stoppen

Een snurkbeugel, ook wel MRA - Mandibulair Repositie Apparaat genoemd, wordt gedragen ter voorkoming van snurken en/of bij een vorm van OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom). Bijna iedere snurker heeft voordeel bij het gebruik van een snurk beugel. Bij veel gebruikers lost een snurkbeugel het snurken en/of de slaapapneu zelfs helemaal op.

 

Wat is een Snurkbeugel?

Een snurkbeugel, ook wel MRA genoemd (Mandibulair Repositie Apparaat), is een tandheelkundige beugel die je draagt tijdens het slapen. De beugels zijn veelal gemaakt van speciaal medisch materiaal, zodat irritaties of vervelende reacties voorkomen worden. Ook zorgt dit ervoor dat de beugels lange tijd meegaan, gemakkelijk te onderhouden en goed schoon te maken zijn.

 

Hoe werkt een Snurkbeugel?

Een snurkbeugel zorgt ervoor dat de onderkaak iets naar voren wordt geduwd, zodat de luchtweg vrij blijft. Op deze manier wordt het snurken opgelost en zal ook de (slaap)apneu afnemen of verdwijnen.

 

Soorten Snurk beugels?

Er zijn vele soorten snurkbeugels. Welke het beste bij je past hangt natuurlijk van jou persoonlijke situatie af. Omdat elk gebit anders is zijn er ook vele varianten beugels. Je draagt een snurkbeugel tijdens het slapen, dus de pasvorm dient goed te zijn.

 

Een Snurkbeugel zonder medische indicatie.

 

Als je een snurkbeugel niet vergoedt krijgt via jou verzekeraar, kun je toch nog overgaan tot de aanschaf van een snurkbeugel. Je hebt dan de keuze om te gaan voor een model van honderden euro's bij een gespecialiseerde kliniek, of u kunt kiezen voor een goedkoper alternatief. Er is namelijk een ruim aanbod van betaalbare en online te verkrijgen snurkbeugels.

Op Natuurlijk Beter Slapen vindt je een overzicht van een aantal populaire snurkbeugels en snurkbitjes welke je zelf (online) kunt kopen en waarbij  je honderden euro's kunt besparen. De meeste van deze beugels kun je zelf op maat te maken. 

Bekijk ons aanbod van Anti Snurkbeugels Self-Fit.