Slaap populairder dan gezonde voeding en sporten om gezond te blijven! Wat is jouw prioriteit?

Slaap populairder dan gezonde voeding en sporten om gezond te blijven! Wat is jouw prioriteit?

Ruim 8 op de 10 Indonesiërs geeft aan regelmatig voldoende te slapen om zo gezond te blijven terwijl maar net iets meer dan de helft van de Russen aangeeft dat dit onderdeel is van hun routine om gezond te blijven. Mexico en China hebben het hoogste percentage inwoners, dat claimen te sporten om gezond te blijven. Dit zijn een aantal interessante uitkomsten van een grootschalig onderzoek gehouden door GfK.

Slaap verslaat gezonde voeding en sporten als het gaat om de gezonde routines die mensen volgen.

GfK heeft meer dan 28.000 mensen (15+) over de hele wereld gevraagd wat voor activiteiten en/of gewoonten ze met regelmaat toepassen om fit en gezond te blijven. Hieruit bleek dat voldoende slaap vaker naar voren kwam dan gezond eten, sporten of het nemen van vitamines.

 

GfK ondervroeg mensen uit 23 landen* en ontdekte dat 66% van alle ondervraagden aangeeft dat ze regelmatig voldoende slapen om gezond te blijven. Dit is overigens populairder onder vrouwen (69%) dan onder mannen (63%).

 

Na voldoende slaap was gezonden voeding de populairste activiteit om gezond te blijven (59%). Ook in dit geval weer populairder onder vrouwen (63%) dan onder mannen (56%).

 

57% van alle ondervraagden gaf aan dat ze regelmatig sporten om gezond te blijven. In dit geval zijn het vaker mannen (60%) dan vrouwen (54%) die dit aangeven.


Landen waarin deze top 3 activiteiten het meest populair zijn

 

Voldoende Slaap
Wanneer we kijken naar hoe prominent deze gezonde gewoonten in individuele landen naar voren komen zien we dat het onderzoek aangeeft dat Indonesië (85%), India (77%) en China (73%) de top 3 landen zijn waarin men aangeeft dat voldoende slaap onderdeel uitmaakt van hun routine om gezond te blijven.

 

Gezonde voeding
India en Indonesië zijn vervolgens ook de 2 landen waarin men het meest aangeeft regelmatig gezond te eten om gezond te blijven. India staat aan kop met 79% gevolgd door Indonesië (74%) en Mexico (69%).

 

Sporten
Van alle ondervraagden gaven inwoners van Mexico aan regelmatig te sporten (68%). Gevolgd door China (67%) en Canada en Australië (beiden 61%).

 

Verschillen tussen ouders en niet-ouders

 

Het onderzoek gaf ook verschillen aan in de top 3 activiteiten tussen ouders en niet-ouders. Al zijn de verschillen niet enorm wanneer het gaat om slapen (ouders 2% meer) en sporten (niet-ouders 3% meer). Er is een groter verschil wanneer het gaat om gezonde voeding. Ouders geven dit 8% vaker aan. Dit is te verklaren omdat gezonde voeding ook vaak voordelig is voor de kids.

 

De gehele top van activiteiten die men doet om gezond te blijven


 1. Voldoende slapen (66%)                                                                           
 2. Gezonde voeding (59%)
 3. Sporten (57%)                                                                                    
 4. Vaste routine om gebit te verzorgen (54%)                                                
 5. Tijd doorbrengen met familie, vrienden of huisdieren (53%)
 6. Huid- en of schoonheid/haarverzorgingsproducten gebruiken (38%)
 7. Gebruik van vitamines en supplementen (32%)
 8. Gebruik van zonnebrand (30%)
 9. Pauze nemen/afzonderen van alle technologie (22%)
10. Het volgen van een dieet (18%)
11. Meditatie of andere relax oefeningen/technieken (17%)
12. Laten masseren en/of andere spa gerelateerde activiteiten (14%)
13. Gebruik van kruiden, oliën en/of andere alternatieve geneeswijzen/therapieën (14%)                                                                      


Natuurlijk Beter Slapen met Slaapcoach, WELterusten.

 

*De landen opgenomen in het onderzoek zijn Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Italië, Japan, Mexico, Polen, Rusland, Zuid Afrika, Zuid Korea, Spanje, Zweden, Turkije, Engeland, Oekraïne en Amerika.

 

Bron: GfK

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkel KEUR