Veel gestelde vragen over een Merion wol kussen of deken bedtextiel.

Merino Wol Bedtextiel - Veel gestelde vragenSoms ontvangen wij vragen van onze klanten met betrekking over onze Merino wol producten. Op deze pagina geven wij hier antwoord op. 

Heeft u zelf nog een andere vraag, mail ons via de contactpagina en wij zullen u zo snel mogelijk antwoord geven zodat u zo snel mogelijk lekker kan slapen.

 

Is een Merino wol kussen geschikt voor een 4 jarig kind? 

Jazeker geschikt voor kinderen. In het binnenkussen (dat is inbegrepen) zit een ritssluiting waardoor je zoveel van de vulling kan uithalen als nodig, zodat het niet te dik is voor een vierjarige.

 

Moet je dit kussen ook onderhouden met lanoline?

Behandelen met lanoline is niet nodig de eerste vijf jaar. Daarna kan het nuttig zijn om bij een wasbeurt een keer een wolwasmiddel met lanoline te gebruiken. Het kan natuurlijk nooit kwaad om het voordien ook al te doen. Wel alleen als u het deken wast. Toch maar beter niet wolwas met lanoline over het deken verstuiven als u niet van plan bent om het daarna weer uit te spoelen. Dan blijft de zeep in je onderdeken hangen en dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Wat zijn de was-en reinigingsvoorschriften voor een Merino wol kussen of deken?

Rond merino wolhaartjes blijft ook na scheren en wassen een deel van de lanolines (wolvetten) bewaard. Daardoor is merinowol van nature vuil-en vochtafstotend.

Voor een normale opfrisbeurt volstaat het dan ook om het onderdeken te benevelen met zuiver water (met een plantenspuit bijvoorbeeld).
Voeg liever geen wolwasmiddel toe als u het onderdeken nadien niet uitspoelt.
Wacht twee tot drie minuten. Wrijf het onderdeken droog met een schone doek.

 

Hoe kan ik transpiratie reinigen op een Merino wol kussen of deken?

Een merino wollen onderdeken maakt uw bed zo droog dat de zouten uit transpiratie niet langer door bacteriën worden verorberd en verteerd (en ook weer terug uitgescheiden). Dat is goed nieuws, want geen kringen meer in lakens of hoofkussens, maar het betekent wel dat het zout achterblijft in de vorm van kristallen. Daarom is het goed om uw onderdeken af en toe een keer te stofzuigen.

 

Hoe kan ik een Merino wol kussen of deken het best wassen?

Handwas kan wel een keer, in de badkuip, met lauw water en een wolwasmiddel, en nadien drogen over de lijn. Wassen in de wasmachine kan eveneens, maar het blijft een risico. Als u wast op 30°C, met gebruik van een wolwasmiddel, en u houdt het toerental op 400, dan loopt het meestal wel goed af. Maar, nogmaals: het blijft een riskante onderneming. En het is eigenlijk ook niet nodig.